匿名

大家有冇追直女成功嘅經驗可以分享下

10月13日 12:40
鍾意咗個直女,好想去追,佢知我係les,我地成日出街,但我諗佢應該只係當我係好朋友,我怕被拒絕後連朋友都無得做
123
回應 15
文章資訊
Logo
每週有 17 則貼文
共 15 則留言
香港城市大學
你試下換個角度睇啦,你諗下如果有男仔追你可唔可以整返直你? 知人地係直嘅就早D放棄啦,你係les,乜你唔係最清楚性取向呢架嘢冇得變咩? 雖然唔否定有bi嘅存在,但bi有幾少,大家都知,而且bi自己都有偏好。勸你快啲放棄,唔好貿貿然告白,如果唔係真係死得一塌糊塗
香港職業訓練局
知唔知佢係鋼鐵直女定bi? 雖然唔排除佢有機會係隱性bi 不如探下口風先,睇下佢抗唔抗拒,先再諗表白。
匿名
這則留言已被本人刪除
已經刪除的內容就像 Dcard 一樣,錯過是無法再相見的!
原 PO
B2 可以點試探?因為重點係佢知道我係les 驚俾佢估到我係test緊佢
香港職業訓練局
如果條女唔知自己係雙性戀就有機囉 可以試下有日傾心事果時問佢有無想像過同女仔一齊 如果佢答有你咪扮好奇問佢咁如果有機會你會唔會想試下 (我個人有諗過呢樣野 覺得女仔比男仔更加了解自己明白自己 但我就真係得個諗字)
香港職業訓練局
B4 知唔知佢對les既睇法?比啲les cp佢睇?
原 PO
B4 佢唔抗拒les嘅 但如果發生係佢身上就唔知佢接唔接受到 淨係知佢都會成日𥄫女囉
香港城市大學
B7 好多直女都會昅女,都唔代表係D咩,你都係探清楚D好
劍橋大學
其實好多女仔都係bi, 你可以打探下佢對自己性取向嘅睇法先
香港浸會大學
B9 唔明你個好多係邊到得返嚟,我做咗咁多年人,身邊都冇一個係bi,有fd會懷疑自己會唔會係,之後都firm咗唔係。 唔建議同樓主講話好多人係bi😑,唔知你鳩噏定純粹鼓勵樓主啦 萬一佢真係一有鍾意嘅人就走去試探,只會令人討厭。
劍橋大學
B10 我就唔係9up嘅, 大部分女仔係bi呢件事有大學research backup嘅, 同妳分享下:
其實我覺得樓主打聽下冇壞, 對方又唔一定會即係發現樓主中意佢, 而且唔問下點知, 如果一直有個疑問係心入面, 都比較難放低..? 其實都21世紀, 朋友之間傾下lgbt嘅話題唔係真係咁難咁奇特, 打聽下冇咩問題
香港職業訓練局
上面唔使咁激進嘅.. 試探下都係想知道對方點諗,對lgbt抗唔抗拒自己有冇機咁
香港城市大學
B11
咁我建議下你望下呢個先,一個research唔代表啲咩,好多時候冇考慮過一D變量,個research基本上就係9up。個人覺得呢篇文嘅解釋更加合理,有反應唔代表係咩,入邊提到女性的生殖器正在做的事情與她的主觀喚醒水平之間只有 10% 的重疊,所以就算有反應都唔代表係bisexual。
淡江大學
有個朋友講過,大部分女仔都係bi,只係遇唔遇到對既人😂
原 PO
B7 但如果佢知道我係les 而主動同佢傾lgbt話題 其實佢會唔會feel到我個目的性好強 可能會估到的想試佢?