匿名

我都唔想咒人

6月10日 10:34
前排見到個中同比佢拍左一年拖嘅男朋友求婚,依排好似仲買埋屋開始同居。雖然佢大學都未畢業就結婚有屋生活幸福,但我真係祝福唔落囉。高中三年基本上佢得我一個fd,但去到後期我都會聽到身邊啲人傾我同講過嘅野,先知道佢成日都用人地嘅秘密去“換朋友”,又會係人後面講壞話搞小動作。同埋試過兩次當佢知道邊個男同學中意我,佢就會去追佢,追到手發現我對個啲人冇興趣又會飛左人。真係唔知佢攞自己同我比較做乜鬼。 佢依家個男朋友好似唔錯,大我地幾年有份唔錯嘅正職,唔知佢係感情入面係個點嘅人啦,但講真個句係有啲唔gur點解佢一個咁嘅人,人生條路可以咁順暢咁姐。
129
留言 21
文章資訊
Logo
這裡是專屬於港澳女生的版面。
共 21 則留言
香港中文大學
表面上見到既嘢未必係個full picture. 佢可能改變咗le?可能佢都犧牲咗d嘢先換來呢種生活le? life is fair in it's own fascinating ways, wait and see
香港都會大學
結婚都可以離婚架,邊個講得埋
香港中文大學
佢人生一半都未過 你點知真係會「順暢」😏
香港大學
老實講我覺得人你對個個朋友既perception未必100%中肯,畢竟夾雜太多個人情緒,同埋你當局者迷,其實以前中學好多人都會講friend既八卦咖啦(中學妹妹仔自我道德要求多數唔會點高),而且我都唔覺得有人會得閒到特登追friend有興趣既男仔(除非佢同你有咩仇),所以話唔定係你鍾意啲男仔所以太緊張先會咁唸。其實人生流流長點都會傷害到一兩個人,唔通咁就應該一世坎坷一世孤獨咩?🤔🤔 我覺得樓主為咗啲咁既嘢耿耿於懷甚至詛咒人地唔係好值得。
香港中文大學
無人會將自己既不幸訴諸公眾,好似我個frd咁都係被求婚,未婚夫正當職業,有啲家底,外人睇落佢幾好彩。但其實個男人又暴躁又計較,把持住財政,仲PUA佢。
香港城市大學
未睇到最後又點知真係順呢 唔需要同佢比
香港浸會大學
咁早結婚 多數早離婚 或者將來變左名存實亡嘅婚姻 放心🙃
香港都會大學
老實講 唔睇好就真啦