匿名

另一半嘅高度

4月5日 16:27
之前開過po問絲打們揀另一半時外在條件嘅排序,留意到好多絲打都著重高度。基於我嘅好奇心,我又黎問問題😂 雖然唔知有冇人答💩 1. For絲打 - 接唔接受到另一半矮過自己? For巴打 - 接唔接受到另一半高過自己? (可以比埋原因同可接受範圍) 2. 另一半理想高度標準 (e.g 高10cm/175-180cm) 3. (拍緊拖/前度都得) 現實另一半同自己嘅高度差距 (可以講埋大家各自嘅身高😎)
愛心
.回應 364
熱門回應
香港中文大學
首先我145 所以 1. 我絕對接受唔到矮過我嘅男仔🙈 2. 理想高度168以上,純粹覺得男仔標準應該要高過168,我唔可以用高自己10cm做標準,因為高我10cm都係得155🤣 3. 男朋友174,高過我29cm,係我理想嘅身高差~❤️
香港公開大學
B2 笑左😂😂😂200😂
1.真心中意嘅婑少少又無所謂 2.175-185 p.s. 男朋友169...170... 3.我163 男朋友169,170 前度180🤷🏻‍♀️
共 364 則回應
1.真心中意嘅婑少少又無所謂 2.175-185 p.s. 男朋友169...170... 3.我163 男朋友169,170 前度180🤷🏻‍♀️
我想要個180-200嘅男朋友
香港公開大學
B2 笑左😂😂😂200😂
香港公開大學
B4 nba個啲先會有200
B5 哦~ 我意思係200內😂
香港公開大學
你幾高 B6
香港公開大學
B8 wow
這則回應已被刪除
4月5日 17:37
已經刪除的內容就像 Dcard 一樣,錯過是無法再相見的!
B1 都係,不過會唔會有最多可以接受到矮幾多?🤔 169...170呢個係指169-170?😂
香港公開大學
鐘意高過我,但如果個男仔好岩feel,可能接受到矮過我 172-180 (我162) Ex係172
香港浸會大學
我吾太接受到男仔矮過我,自問自己都吾矮,有163,所以都希望揾個起碼有170嘅男仔
香港中文大學
首先我145 所以 1. 我絕對接受唔到矮過我嘅男仔🙈 2. 理想高度168以上,純粹覺得男仔標準應該要高過168,我唔可以用高自己10cm做標準,因為高我10cm都係得155🤣 3. 男朋友174,高過我29cm,係我理想嘅身高差~❤️
香港浸會大學
1. No 2. 150-182 3. A0
香港中文大學
我158 理想係170以上 但男朋友得165😂 但我都好愛佢
這則回應已被刪除
4月5日 20:42
B14 我諗多數男仔應該都唔會去到14x嘅🤣 絲打呢個高度好正,好易揾有身高差嘅男朋友🙊
B15 睇黎巴打好高🙊
B16 要繼續幸福落去🥳🥳 我覺得有得爭7cm都已經好好😂 不過最重要大家夾😚
B17 絲打呢個高度本身已經高過好多男仔🙈 不過證明到遇到啱嘅,身高都唔係一個問題🥳 多謝分享🤣
這則回應已被刪除
4月5日 21:17
B22 原來未一齊嘅(?) 我諗只要男方真係愛你又唔介意 一定可以誇越到之後嘅難關嘅! 遇到真愛嘅機率真係好低 如果因為其他人講嘅嘢令到自己冇左幸福係絕對唔抵得!
B17 高過我😭 我都想有176💩 1. 應該唔得 170以下掛 2. 最理想我估160-165掛 3. 無問 總之矮過我 160上下掛
這則回應已被刪除
4月5日 22:46
香港教育大學
1. 自己得168,高過我嘅女仔真心高,接受唔到 2. 希望係150-160cm 3. 前度就係上面個range 利申想要170😭
好難矮過我😂 高過我就可以 我151,現任175,前任180,前前任168
1. 接受吾到 2. 以前想另一半170up 但我自己得158 成日諗係咪太高要求😂 3. 結果男朋友178 相差20cm🤣
香港公開大學
1. 其實自己之前中意既165-170幾 覺得舒服就得 主要睇feel睇性格 2. 高半個-1個頭 3. 自己162 bf 185 um其實覺得高度相差好多成日抬頭無咁舒服 但的確相處得好好
香港職業訓練局
1.接受唔到,起碼要米75 2.183 3.我168佢181
馬上回應搶第 365 樓...